söndag 28 december 2008

BRA GREJER



Den här fina boken fick jag i julklapp. Några av Paris största personligheter, såsom Christian Louboutin och Carine Roitfeld, öppnar dörren till sina fantastiskt inspirerande våningar.
Köp! Köp! Köp!

torsdag 18 december 2008

ÄRTIG



Dessa skor från Acne är väldigt höga men framför allt väldigt smala. När jag provade de i affären var jag naturligtvis optimistisk och tänkte att de här kan nog bli riktigt sköna (eh..) om jag bara får gå in dem lite. Tror ni jag har gjort det eller? Nu har dem stått i min hall i ett halvår och är lika förbannat smala. Höjden på klacken kan jag hantera men att min lilltå (har kommit fram till att det är den som är boven i dramat) pressas ihop till en liten ärta har jag däremot svårare för. Det är med andra ord inga skor man sätter på sig när man vet att man ska gå längre än 10 meter... och det gör man ju oftast.

Nu har jag dock bestämt mig för att ta tjuren vid hornen. Sitter i skrivande stund med plaskvåta strumpor (det ska tydligen effektivisera "uttöjningen" säger dem som vet) i de jäkla skorna och mina stackars lilltår har jag inte mycket känsel kvar i. Inget att göra något åt. Skorna ska vara gångbara (min optimism har gått över i realism) lagom till juldan för då ska de banne mig på!

måndag 15 december 2008

ÉLAN



Dagens inspiration får Helmut Newtons vackra bilder stå för. Skamlösa, erotiska och glamourösa på en och samma gång.
Köp hans Best of Helmut Newton och jag lovar dig total hänförelse.

söndag 14 december 2008

VIT SOM SNÖ



Bild: Cirrus - Pia Törnell

Den här vackra vasen ska jag köpa till mig själv när jag anser mig vara värd den. Hoppas det blir snart... Är fullkomligt insnöad på vitt porslin. Den är fin på bild men fantastisk i verkligheten.

lördag 13 december 2008

LIVSAVGÖRANDE ÖGONBLICK

Samtal med Gud är en boktrilogi skriven av Neale Donald Walsch. Böckerna återger de budskap som Walsch menar sig ha mottagit direkt från Gud. Trilogin består av frågor som de flesta människor ställer någon gång i livet.
Man behöver inte vara religiös (det är inte jag) för att se ett stort värde med böckerna. Det står en fritt att välja vem den som svarar på frågorna är. Som jag ser det så kommer inte svaren från Gud utan från författarens inre röst. Det spelar egentligen ingen roll vem som upplyser, huvudsaken är att man har behållning av svaren. Det hade jag och har fortfarande.


Utdrag ur bok 2:
Har du sagt allt du tänkt säga om tid?
Jag har sagt allt du behövet veta. Det finns ingen tid. Allt existerar samtidigt. Allt sker samtidigt. Den här boken skrivs. Och samtidigt som den skrivs är den redan skriven; den finns redan. Det är faktiskt så att det är där du får all den här informationen - från den bok som redan finns. Du ger den bara en form. Det är det som menas med: "Redan innan ni frågar, har jag svarat".
Det här du säger om tid tycker jag är ganska så... tja, det är väldigt intressant men ganska så esoteriskt. Är det till någon nytta i livet?
En sann förståelse av tiden gör att du kan leva betydligt mer fridfullt i din relativa verklighet, där du upplever tiden som en rörelse, ett flöde, snarare än en konstant. Det är du som rör dig, inte tiden. Tiden har ingen rörelse. Det finns bara ett ögonblick. På någon nivå har du en djup förståelse av detta. När något verkligt storslaget eller viktigt sker i ditt liv säger du ofta därför att det är som om "tiden står stilla". Den gör det. Och när du också gör det upplever du ofta ett livsavgörande ögonblick.

fredag 12 december 2008

INGEN MODEBLOGG



Den här bloggen kommer att handla om allt ljuvligt i livet. Inuti och utanpå. Djupt och grunt. Högt och lågt. Det beror på känslan för dagen. Idag blir det utanpå och grunt.

MER BLOGGPYNT



Den dagen jag gifter mig ska min bröllopsklänning vara inspirerad av den här kreationen, skapad av Valentino (S/S -93).

VACKERT