söndag 30 augusti 2009

MY FINEST HOUR


Härligt det ändå är med söndagar.

VILKEN KVÄLL

fredag 28 augusti 2009

LUND LEVERERAR


En professor från Lund bjöd på en inspirerande och uppfriskande föreläsning idag. Fick till exempel lära mig att gräset faktiskt är grönare på andra sidan. Det beror helt enkelt på att gräset betraktas från sidan. Aha! Och jag som alltid trott att det haft med vattningen att göra...

SUITS ME PERFECT


Den perfekta kavajen är svart, snäv, lång och har fina axlar.

torsdag 27 augusti 2009

LOPPISFYND/ÅTERFUNNEN KÄRLEK


I dag var jag på torget och köpte en orkidé till min loppiskruka. Fint det ändå är med orkidéer. Jag var lite mätt ett tag men nu är jag glad i dem igen.

onsdag 26 augusti 2009

VACKRA MINNEN


Jag har ändrat om lite hemma. Har bland annat flyttat på morfars gamla spegel (måste bara sänka den en aning). Nu är den det första jag ser när jag kommer hem.
Fatet på bilden har min farmor målat. De finaste sakerna hemma hos mig är mina minnen.

tisdag 25 augusti 2009

TRUE COLORS

söndag 23 augusti 2009

HELKVÄLL I HELLÅNGT


På väg till en riktigt lyckad middag i mammas gamla klänning. (Vi hade bråttom, därav den suddiga bilden.)

lördag 22 augusti 2009

KISS AND TELL


fredag 21 augusti 2009

BARA BEN


Dagarna då man kan ha bara ben är räknade och strumpor och strumpbyxor är bland det värsta jag vet. Detta gjorde att jag i morse rotade fram de kortaste shortsen jag kunde hitta. (Jag lovar, det finns ett par shorts där under.)

BERTOIA I MINA DRÖMMAR




Jag har många drömstolar. Bertoia Diamond Chair är en av dem.

PERFECT MATCH


Rakt framifrån...
... och i profil.

Så har jag då äntligen fått upp mina små krabater på väggen. Tycker att de kompletterar varandra på ett fint vis. Jag är skitnöjd.

onsdag 19 augusti 2009

WHAT SOAP IS FOR THE BODY, TEARS ARE FOR THE SOUL


Mitt tvålfat som jag köpte i somras står nu på diskbänken i köket. Tänker på min farmor när jag ser det. Hon hade något liknande i sitt kök. Lantligt rustikt. Och befriande otrendigt.

tisdag 18 augusti 2009

OH MANDY


Läppstiftet Mandy från Make Up Store är galet fint. Piggar upp i höstmörkret som komma skall...

måndag 17 augusti 2009

STILLA I STOCKHOLM


Min käre pappa gav mig ett par inneskor i somras. Fantastiskt sköna och underbart söta.
I bakgrunden skymtar pinnstolen som jag fyndade på loppis i somras. Nu är den svart, högblank och väldigt fin.

söndag 16 augusti 2009

BACK TO BLACK


lördag 15 augusti 2009

SOBERT HÄNGE OCH FÖRTJUSANDE ELEFANTER



Nya örhängen och nytt tyg till soffkudde. Läckert.

fredag 14 augusti 2009

STRAMT


Tittade i gamla fotoalbum och hittade den här bilden. Fint det är med knut! Tyvärr lyckas jag aldrig få den lika jämn och fin som mamma uppenbarligen lyckades med. För det är just jämn och fin den ska vara. Som på en liten ballerina.

måndag 10 augusti 2009

lördag 8 augusti 2009

EN RYGGSÄCK I BAGAGET


Den här hängde på min rygg varje onsdag eftermiddag i slutet av 80-talet. På onsdagar stod nämligen "Mulle" på schemat. För det mesta var den packad med mammas småplättar och hemmagjorda jordgubbssylt.
Daterad eller inte? Oavsett vilket så får den åka med upp till Stockholm. Jag kommer bli glad varje gång jag stiger in genom dörren och ser den hänga på en krok i hallen. För på ryggen vågar jag nästan lova att den inte kommer att hänga. Trots att den är pimpad med både "Mulle"- och "Barnskridsko"-märket...

GRÖNA RUM








Jag kan inte påstå att jag är trädgårdsintresserad men jag älskar mammas och pappas trädgård. Alla gröna nyanser finns troligtvis representerade här. Däremot finns det få blommor. Fint tycker jag.

fredag 7 augusti 2009

CHILL OUT


Jag tar dagen som den kommer i några dagar till. Då passar fasters gamla byxor mycket bra.

tisdag 4 augusti 2009

HATTEN AV





Roade mig tidigare idag med att gå igenom pappas gedigna skivsamling. Favoriten måste nog ändå vara plattan med The Supremes. Galet fin. Den tar jag med mig till Stockholm. På lån förstås...

måndag 3 augusti 2009

BRÖD/ENERGIPSYKOLOGI/FJÄDRAR


Efter fyra veckor långt långt bort från stress, måsten, yta och prestationsångest känner jag mig mer inspirerad än någonsin. Jag kan inte säga att jag längtar till stan (det kommer jag aldrig att säga) men jag ser fram emot att sätta igång med höstens projekt.
Ett är att baka bröd. Note to self: Inte en gång utan regelbundet. Ett annat är att gå en kurs i energipsykologi. Detta har jag hört så mycket gott om att jag bara måste prova.
Tills dess plockar jag några fjädrar till...

söndag 2 augusti 2009

HÄR HÖR JAG HEMMA



Var uppe sju i morse för att tillsammans med mamma och pappa ta sommaren sista dopp i havet. Att gå upp sju var inget måste alls men eftersom mamma och pappa talat sig varma om hur fantastiskt fint det är på stranden vid den tiden så var jag tvungen att se efter själv. Det var så värt det. Ett kristallklart vatten och inte en själ på stranden. Jag är så glad över att detta fick bli det sista minnet från sommaren 2009 i Borrby strand. Ingenting fanns mer att önska just där och då.

FOXY FORK


Armbandet har jag fått av min kära faster. Mycket förtjust! (Pälsen som skymtar i bakgrunden är gårdagens loppisfynd.)