torsdag 29 januari 2009

ÄNGLAR TILL SALU


Genom att köpa en ängelberlock stöder man united hopes projekt för att sprida budskap om hoppfullhet, kärlek och empati. Ett jättefint smycke som dessutom går till ett bra ändamål. Perfekt tyckte jag. Tills jag såg att berlocken kostade 5500 kronor... Som student (utan csn-bidrag) känner jag att det i nuläget är i det saftigaste laget. Du kanske har pengarna och hopp om en bättre värld? Gå då in här!

tisdag 27 januari 2009

BÄSTA KÖPET


Doften på den här cremen från Nivea tar mig ungefär 20 år bakåt i tiden. Underbart för en nostalgiker som jag. Minns att jag och min bror smordes in med cremen titt som tätt, oavsett om det gällde torra händer, solsveda eller spruckna läppar. Precis som med Idomin. Man skulle kanske investera i en sådan också, för doftens skull naturligtvis.

fredag 23 januari 2009

MINA VINNARE




Som ni kanske har uppmärksammat, så har jag listat "företeelser" jag älskar här till höger. Har en idé om att kommentera och motivera en efter en lite kort (vad gör man inte när inspirationen tryter...). Först ut blir "österlen på sommaren". Kritvit "mjölstrand", kristallklart vatten och en mild bris i mitt hår. Bättre än så blir det inte.
Nu vet ni varför jag hänger i den här stolen hela juli månad och inte har något som helst behov av att åka utomlands på sommaren. För att jag älskar det!

onsdag 21 januari 2009

I MIN HALL


Kängorna var pappas. Trätofflorna var mina.

söndag 18 januari 2009

MAMMA, GILLAR DU?


Min mamma har, sedan jag var liten, alltid hävdat att jag passar bra i huvudbonader och rött. Det här borde med andra ord falla henne i smaken. Nog om det och istället till saken. Pälspannbandet på bilden var ännu ett fynd jag gjorde i Skåne i julas. Visst är det fint? Är speciellt förtjust i tofsarna på sidan.

fredag 16 januari 2009

DREAM ON

Lyssnar på den här idag. Högt. Blir bättre och bättre för varje gång. Love the beat, som man säger.

VARAKTIG VISION?


AJ-lampan är ett resultat av samarbetet mellan Arne Jacobsen och Louis Poulsen. Lampan skapades för Radisson SAS Royal Hotel i Köpenhamn, som stod färdigt 1960.
Bra saker är de saker som håller, år ut och år in. Jag har velat ha den i fem år, vill jag ha den om ytterligare fem år, slår jag fasiken till.

torsdag 15 januari 2009

NUDIE



Bild: Prada s/s -09

Jag är helt överens med Prada vad gäller sommarens färg; nude, nude och nude. Lika fint att köra 100% enfärgat som en kontrasterande färgklick till (grönt, om jag får bestämma). Fint så.

tisdag 13 januari 2009

FACIT



Richard Avedon har tagit dessa vackra bilder. Kommer aldrig att se mig trött på svart/vita kort tagna av duktiga fotografer.

måndag 12 januari 2009

TUNGA GREJER


Stora örhängen är fint. Finast är om man kör det och inga andra smycken, så att det blir fokus på örhängena. Jag har ett par riktigt fina (och stora) från Efva Attling. Tyvärr är de väldigt tunga vilket har gjort att de inte har blivit så väl använda som jag hade hoppats när jag köpte dem. Kanske är det en vanesak?
Bilden föreställer Andy Warhol's musa Edie Sedgwick.

lördag 10 januari 2009

LJUSA DRÖMMAR


Bild: Pilaster - John Kandell


Bild: S table - Xavier Lust

Bild: Moon lamp - Verner Panton

torsdag 8 januari 2009

I RÖRELSE



Dans är, och har varit så långt tillbaka jag kan minnas, en av mina stora passioner i livet. Det finns inget som är så frigörande som att dansa! Jag dansar när jag är ledsen för att fylla på med positiv energi. Jag dansar när jag är glad för att jag är så glad. Om jag känner mig liten på jorden (mentalt liten, jag blir sällan längre än mina 1,59 cm), är dans i vardagsrummet den lättaste och mest verkningsfulla lösningen på bekymret.
Modern dans har inspirerat Dagmars vår-/sommarkollektion.

STATE OF MIND

onsdag 7 januari 2009

POWER OF NOW


Alla årstider har sin charm. Jag vet. Det är viktigt att leva i nuet. Jag vet. Men jäklar vad jag längtar till sommaren...

måndag 5 januari 2009

LURA ÖGAT

Just nu pågår en utställning på Nationalmuseum som heter Lura ögat. Jag har hört mycket gott om den och imorgon ska jag äntligen se den.
Den visas till och med den 11:e januari så skynda, skynda...


"Att ge målningar en tredje dimension för att luras har roat konstnärer enda sedan antiken. Många gånger var det ett sätt för konstnärerna att bevisa sin skicklighet för omvärlden. Men det var först i 1800-talets Frankrike som fenomenet döptes. Samlingsnamnet trompe l’œil betyder fritt översatt "att lura, eller bedra, ögat".
I utställningen visas äldre och samtida trompe l’œil sida vid sida. Över 150 målningar, konsthantverk, digitala installationer, arkitekturteckningar och videoverk skapar den första och största utställningen av sitt slag i Sverige. Konstverken är en vild blandning av gammalt och nytt, traditionsenligt och experimentellt. Rembrandt, Christian Andersson, Pere Borell del Caso, Fredrik Wretman, Samuel van Hoogstraten, Lotta Hannerz, René Magritte, Olafur Eliasson, Anish kapoor, Jean Baptiste Oudry, Louis-Leopolde Bouilly, Cornelius Gijsbrechts och Miriam Bäckström är några av de namn ur olika konstnärsgenerationer som finns representerade."


Collection Spring / Summer, 2001 Dyptique (part no. 06), Nicole Tran Ba Vang,
© Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole.

söndag 4 januari 2009

CHOKER OCH PASTELL


Chloë Sevigny prickar in två av vårens stora trender; pastell och maffigt kort halsband. Har varit på jakt efter ett liknande halsband länge men utan framgång. Löjligt vackert till ofixat utsläppt hår som här på bilden.